Photo review on kunstblijfteenraadsel blog
Paul Voors

Photo review on kunstblijfteenraadsel blog

Article —30.03.2023 23:37

Kunstblijfteenraadsel blog hosts a nice photo review the Graduation Show. Words by Paul Voors

"Ook na het bezoeken van zes of zeven graduationshows blijft de KABK voor mij nog steeds een wonderbaarlijk doolhof. In voorgaande jaren wilde ik nog wel eens gaan foeteren maar ik ben het gaan zien als een van de charmes van deze kunstacademie. Vanwege de corona-maatregelen was het minder druk maar nog steeds oergezellig als eigenlijk elk jaar.

Wat ik bij de graduation van de Gerrit Rietveld Academie zag en de Offspring van de Ateliers, zag ik ook op het KABK. Het werk was ingetogener. Zou het een gevolg zijn van de corona pandemie? Dat virus, die minuscule entiteit die ergens zweeft tussen leven en materie. Het heeft het leven van mensen over hele wereld drastisch omgegooid. Wat vanzelfsprekend was verdween als sneeuw voor de zon. Je moet als kunstenaar haast wel op een andere manier reflecteren op leven om je heen.

Maar die pandemie maakt het ook extra feestelijk om een graduationshow te bezoeken. Dat er ondanks alle paniek, crisis en beperkingen een groep kersverse kunstenaars, wil laten zien wat voor hun kunst is."

Visit the blog to see the photo review