Review in Metropolis M
Work by Christian Roncea, BA Fine Arts
Domeniek Ruyters

Review in Metropolis M

Article —30.03.2023 22:14

Review of a Graduation Show under corona. How artists allow themselves to be carried away by the seriousness of time, but also resist it. Words by Domeniek Ruyters

"...Ik sprak dit jaar toevallig voorafgaand aan de eindexamens in juni met enkele studenten Fine Arts, waarbij ze het over hun werk hadden als was het studiejaar in maart beëindigd. Hoewel sommigen hardnekkig aan de gang gebleven zijn, onder provisorische omstandigheden, zaten anderen min of meer de tijd uit. Ze hielden zich voorlopig bezig met kleinere werken, zelfstudie en het voorzichtig maken van plannen.

Hier op deze eindpresentatie valt maar weinig van dat gat in de tijd te merken. De academie oogt als andere jaren, als een bruisende berg met kunst die ernaar snakt om ontdekt te worden. Het is een spektakel dat vooral wil uitdrukken dat je ermee moet oppassen alle kunst in deze tijd aan corona toe te schrijven. Er is gelukkig meer om over te reflecteren dan alleen die pandemie.

Het gaat ook om het vinden en formuleren van posities, definities van kunstenaarschap, zichzelf serieus, maar misschien ook niet te serieus te nemen..."

Read the full review on Metropolis M (in Dutch)